PrviPrethodni#107SledeciPoslednji
PrviPrethodni#107SledeciPoslednji

Transcripts

LJUDI KAŽU KADA ME VIDE: LAKO JE NJEMU, ON JE USPEO U ŽIVOTU! NE KAŽEM, U PRAVU SU. ALI NIKO NE VIDI ONO ŠTO SE KRIJE IZA MOG USPEHA: GODINE MUKE I ODRICANJA, TRUDA, TEŠKOG RADA.

GODINAMA SAM STUDIRAO U TUĐINI, A KADA SAM SE VRATIO U DOMOVINU, NISAM IMAO NIŠTA OSIM PAR MILIONČIĆA I PONEKU NEKRETNINU ZA POČETAK…
ALI MENE TO NIJE POKOLEBALO, BIO SAM VOLJAN DA IH ULOŽIM NAZAD, DA DIGNEMO MALO STVARI, DA SE PRIBLIŽIMO CIVILIZOVANOM SVETU!
SAMO, NE MOŽEŠ TI NIŠTA PAMETNO DA NAPRAVIŠ KADA JE NAROD GLUP KAO KURAC. OVI NAŠI SU ZATUCANI, PA TO TI JE. DA SE NEKI OD NAS PITAJU, I DALJE BI ORALI NJIVE VOLOVIMA I SVAKO DRUGO NOVOROĐENČE BI UMIRALO OD TIFUSA.
PROBAO SAM, NA PRAVDI BOGA, NA SILU DA OVE NAŠE UVUČEM U CIVILIZACIJU, DA IH MALO PRIBLIŽIM EVROPI. ALI DŽABA! LEPO JE UNIJA REKLA: GLUPI SRBI, AKO HOĆETE ČLANSTVO, TREBA VAM OBNOVLJIVA, ZELENA ENERGIJA!
I ŠTA JA URADIM, PREDUZETNIK KAKAV JESAM? DAM SRBIMA OBNOVLJIVU, ZELENU ENERGIJU.
JEDNA TIP-TOP MINI HIDROELEKTRANICA NA NEKOJ ANONIMNOJ REČICI, TAMAN DA DONESE SVETLO U ONE VUKOJEBINE ŠTO IH IZ PRISTOJNOSTI ZOVEMO SELIMA!
I ŠTA KAŽE GLUPI GEDŽA? BUNI SE! JEDE GOVNA!
KAŽE, ELEKTRANA UBIJA REKU. TOBOŽ, NEKE RIBE I RAKOVE. BETON RUŽI OBALU. ŠTETI OKOLINI. NIJE PO EKOLOŠKIM STANDARDIMA!
PAZI, MOLIM TE, SRBI POSTALI EKOLOZI!
PA JEBO IM PAS MATER!
A ŠTA SAM JA ULOŽIO, KOLIKO SAM DOZVOLA PRAVNO ISPEGLAO, KOLIKO OPŠTINSKIH BUDŽOVANA PODMITIO, TO SE NIKO NE PITA! SAMO ZA NJIHOVU DOBROBIT!
JER MENI JE SAMO SRBIJA NA UMU.
I DOBRO, NARAVNO, BIO BIH LOŠ PREDUZETNIK DA SE I MENI TO MALO NE ISPLATI.
ALI KAKVE TO VEZE IMA KADA JE U PITANJU OPŠTE DOBRO?
E, ZAISTA, NA IVICI SAM DA DIGNEM RUKE OD SVEGA I DA PALIM NAZAD, MEĐU CIVILIZOVANE NARODE. OVAKO VIŠE NE IDE.
MISLIM, DA SE RAZUMEMO, NIŠTA PROTIV NAŠEG MILOG PREDSEDNIKA I VLADE, ONI RADE LAVOVSKI POSAO I SRBIJA KAO DRUŠTVO NAPREDUJE OGROMNIM KORACIMA NAPRED, POGOTOVO KADA GOVORIMO O BDP-U, INFRASTRUKTURI, OBNOVLJIVIM IZVORIMA ENERGIJE, SPOLJNOJ POLITICI I BALANSU SILA…
… SAMO ŠTO JE LAKŠE O TOME SUDITI IZ BEZBEDNE DALJINE, NARAVNO, NEKE NEMAČKE ILI KANADE, NA PRIMER, POŠTO STRAHOTE SRPSKE TRANZICIJE MOGU DA BUDU GROZOMORNE, GLEDANO IZBLIZA…
I JA SAM SE, ISKRENO GOVOREĆI, NAMERIO DA IDEM PREKO. PREKO GLAVE MI JE SVEGA. OVDE SU STVARI JASNE KAO DAN. NE MOŽEŠ SA BUDALAMA, KAŽEM TI JA, BEŽI ODAVDE DOK JOŠ MOŽEŠ, MLAD SI…